Коротко про головне. Огляд on-line зустрічі по «Lean ефективності».

Нещодавно пройшла дуже цікава on-line зустріч від Української Дверної Асоціації. Обговорювали тему «Lean, як інструмент підвищення ефективності дверного бізнесу». Якщо вам не вдалося її подивитися, то ви можете це зробити в будь який час – відео збережено в стрічці новин на сторінці «Лідери Дверного ринку».

Виступали 3 спікера - власник виробничої компанії ТМ «Abwehr» - Ігор Дробітько, а також  Максим Рогожин – співвласник компанії AGT plus та Тетяна Кравець – керівник компанії Клейберіт-Україна.

Кожний учасник виступав по 3м питанням:

  • Що для вас Lean?
  • Як ви прийшли до ідеї впровадження Ліну?
  • Що найсуттєвіше ви отримали за рахунок Ліну в своїй компанії?

Першою виступила Тетяна зі своєю презентацією. Розповіла на власному досвіді як вона особисто прийшла до Ліну, а потім на більш глобальному рівні ці інструменти запровадили на виробництві.

лин это движение к клиенту

«В один момент я поняла, что мне за более короткое время надо делать больше задач» - з цього моменту Тетяна почала шукати інструменти для підвищення своєї ефективності. Спочатку це було на інтуїтивному рівні, потім на більш професійному, коли почала навчатися в напрямку Ліну.

Найяскравіший її приклад про Лін: «Называйте свои проблемы алмазами. Вы нашли алмаз, вы его огранили, вы получили бриллиант».

Лин

Було запропоновано метод «5 чому», який дозволить вам, як і в повседенному житті, так і на роботі виявляти моменти, які ведуть до втрат.

«Глобально сделали более 2х десятков улучшений, связанніх с любой различной автоматизацией..», - зізналась Таня, що привело до економії більш ніж 300000грн.

 

 

Потім Ігор Дробітько розпочав свій доклад з дуже цікавого визначення Ліну: «Лин  - это область знаний, обеспечивающих логику того, каким образом увеличить эффективность и оптимизировать деятельность предприятия. Эта область знаний учит процессному мышлению. В основе всего лежит поиск несовершенства системы, т.е. Лин – это работа над совершенствованием системы постоянным переосмысливанием своего положения и поиска идеальной модели, при которой ты будешь более совершенен.»

Игорь також зазначив, що Лін в першу чергу починається в особистому житті і вже потім гармонічно переходить на роботу і потім вже все йде синхронно.

«Лин – это инвестиция с ожиданием эффекта. Лин должен окупаться и приносить деньги», - це був як кінцевий висновок від власника виробничого підприємства.

 

 

Максим Рогожин свою доповідь почав з чудового прикладу: «…коли Мікела́нджело зробив статую Давіда до нього прийшли і спитали: «Яка чудова статуя! Як ти її зробив?». А він каже: «А ви знаєте, я взяв камінюку і прибрав все зайве. Так і вийшла ця статуя».  Так само і в Лін насправді – головна задача прибрати все зайве у процесах.

Всі спікери зазначили, що Лін це важно не лише в робочих процесах, а також і в особистому житті. Всі рекомендують, якщо ви ще не прийшли до Ліну, то почати його вивчати і запроваджувати в житті. Є багато книжок в цьому напрямку, а також семінарів, вебінарів та інших форм навчання.