Двері кольору венге в інтер'єрі. Особливості кольору венге

Плюси дверей кольору венге в інтер'єрі

Інтер'єр, виконаний в темних тонах, виглядає дуже презентабельно. Він підкреслює вишуканий смак господарів будинку. Вважається, що така обстановка притягує матеріальний достаток. Але зловживати цим відтінком не варто, інакше інтер'єр вийде занадто похмурим. Кращий варіант — використання дверної конструкції кольору венге. Її переваги — стильність і благородство. Щоб вона гармонійно виглядала в інтер'єрі, необхідно дотримуватися кількох правил.

Особливості рішення

Венге нагадує темно-коричневий відтінок. Його нерідко використовують в якості базового колірного рішення при виготовленні декоративних елементів, покриття для підлоги, вікон та інших предметів інтер'єру. Предмети обстановки цього кольору виглядають строго, але при цьому дуже презентабельно.

Двері венге імітують відтінок африканського дерева з аналогічною назвою, для якого характерна висока міцність і практичність. У цього колірного рішення є кілька відтінків, які варіюються від темно-коричневого до чорного. Особливість виробів — наявність тонких прожилок, які надають текстурі оригінальність.

Поради щодо застосування

Для оформлення інтер'єру будинку або квартири в кольорі венге потрібно дотримуватися кількох правил:

  • двері кольору венге прекрасно виглядають в передпокої. Металева конструкція з таким колірним рішенням не тільки підкреслить бездоганний смак господарів, але і забезпечить безпеку житла. Для дитячої цей відтінок не дуже підходить. Адже кімната для дитини повинна бути світлою, що виключає застосування темного. До того ж це рішення не рекомендується використовувати в маленькій квартирі, оскільки колір венге візуально зменшує простір;
  • цікавий контраст створюють коричневі або чорні вхідні двері від виробника ABWEHR і світла підлога або стіни. Таке рішення дозволяє підкреслити виграшні сторони інтер'єру. Тому накладки МДФ венге допустимо комбінувати зі світлими або яскравими елементами. В якості цього можна розглядати настінні панно, предмети декору з текстилю, картини, вази.

Колір африканського дерева допустимо використовувати не тільки для оформлення житла. Він прекрасно вписується в ділову обстановку, дозволяючи підкреслити солідність бізнесу.

Особливості міжкімнатних конструкцій

Внутрішні двері венге прекрасно підходять під коричневу або сіру підлогу. До того ж їх можна поєднувати з покриттям підлоги більш світлих і темних відтінків. Вироби зі склом в інтер'єрі використовуються для досягнення колірного балансу. Такі конструкції, незалежно від їх особливостей (матові або прозорі), забезпечують доступ в приміщення достатньої кількості світла.

Шпоновані міжкімнатні двері бувають декількох типів. Розпашні моделі оптимально підходять для просторих кімнат з хорошим природним освітленням. Розсувний варіант рекомендується встановлювати в невеликих приміщеннях. Така конструкція, незважаючи на шпон темного відтінку, візуально розширює простір.

Переваги рішення

Основна перевага кольору венге — універсальність. Він гармонійно впишеться в будь-який стиль, будь то класика, хай-тек або модерн. Особливість сучасних моделей — мінімальна кількість декоративних елементів і стриманий дизайн.

Відтінок африканського дерева поєднується з більшістю колірних комбінацій. Тому при виборі виробів можна особливо не турбуватися про те, які шпалери або який ламінат підібрати.

Венге найчастіше служить для оформлення елітного простору. Вхідні двері цього відтінку благородно виглядають навіть поруч з натуральною деревиною. У продажу представлені різні моделі, що дає можливість підібрати оптимальний варіант для кожного інтер'єру.