Чорні двері в інтер'єрі. Переваги темних дверей в інтер'єрі. Правила використання чорного кольору в інтер'єрі

Як грамотно вписати чорні двері в інтер'єр

Чорний колір вважається занадто похмурим, тому до недавнього часу відносно небагато людей ризикували використовувати його для оформлення інтер'єру. Як показала практика, продуманий вибір матеріалів для обстановки забезпечує створення гармонійного простору. Щоб домогтися такого результату, необхідно дотримуватися кількох нескладних дизайнерських прийомів.

Тонкощі застосування

Головне правило використання чорного кольору в інтер'єрі — дотримання балансу фарб. Його порушення загрожує створенням занадто яскравої обстановки, перебування в якій викликає дискомфорт. Правильно підібрана колірна палітра — запорука повноцінного відпочинку.

Популярний прийом — гра на контрастах. Вхідні двері темного відтінку дуже гармонійно виглядають в білому інтер'єрі. Але використовуватися чорний рекомендується тільки в просторих приміщеннях. Якщо площа об'єкта нижче середнього, то такі предмети інтер'єру ще більше зменшать простір.

Важливо забезпечити цілісність обстановки. Тому чорні двері бажано доповнити декоративними елементами відповідного відтінку. Існують різні варіанти дизайнерських прийомів, що дозволяють вписати таку конструкцію в обстановку:

  • колір вхідних дверей підбирається, виходячи з оформлення меблів, стін або підлогового покриття;
  • цікаво виглядають темні вхідні двері в інтер'єрі світлих відтінків. Контраст надає стильності будь-якій обстановці. Але підлогове покриття повинно бути на кілька тонів світліше, ніж конструкція. Дуже елегантно виглядає виріб з чорним склом в поєднанні з білосніжними стінами;
  • допустимо використовувати темні дверні конструкції в поєднанні з підлогою такого ж відтінку.

Останній варіант чреватий надлишком чорного, тому його доцільно використовувати лише в просторих приміщеннях з високими стелями.

Ключові переваги

Застосування чорних дверних полотен має безліч плюсів:

  • синонім солідності. Він формує атмосферу впевненості і створює відчуття достатку;
  • практичне рішення. На цих поверхнях забруднення набагато менш помітні, ніж на світлих виробах;
  • універсальність. Цей відтінок поєднується з великою кількістю варіантів. Їх кількість значно вище, ніж у білого кольору.

Особливо оригінальне дизайнерське рішення — вхідні двері від виробника ABWEHR «Чорна шагрень». Конструкція з таким оформленням відмінно поєднується з мінімалістичним, модерним, класичним стилями, а також high-tech та loft. Для цього варіанту характерна насиченість кольору з легкими сіруватими переливами, адже шагрень — це візуально помітна нерівномірність лакофарбового покриття. Використання такого прийому для оформлення вхідних дверей дозволяє створювати гармонійні комбінації з більшістю відтінків, що робить їх оптимальним варіантом для облаштування стильного інтер'єру.