Світлі або темні двері в інтер'єрі. Як правильно підібрати

Темні і світлі двері: що краще вибрати

У продажу представлений широкий асортимент дверей, здатний задовольнити навіть найвимогливішого споживача. Наявність моделей, виконаних в різних стилістичних напрямках, відкриває цікаві можливості для облаштування інтер'єру. Неправильний вибір виробу загрожує порушенням єдності картини. Найчастіше потенційні покупці задаються питанням про колір конструкції. Вироби можна розділити на темні і світлі. У кожного з цих варіантів є плюси, завдяки яким вони підсилюють гармонійні враження від обстановки. Одночасно невірне рішення здатне звести нанівець зусилля дизайнера. Щоб визначитися з питанням, які двері краще — світлі або темні, рекомендується уважно вивчити характеристики кожного варіанту.

Особливості темних моделей

Такі дверні конструкції виглядають дуже благородно. Їх застосування надає квартирі респектабельність. Серед переваг — зручність, практичність і універсальність за рахунок здатності до поєднання з більшістю колірних рішень. Одночасно темні двері можуть зробити інтер'єр похмурим. Але грамотно розставлені яскраві акценти допомагають уникнути цього.

Важливо правильно підібрати інші предмети обстановки. На особливу увагу заслуговують підлогове покриття, стіни, декоративні елементи і меблі. Це не означає, що всі вони повинні бути візуально схожі. Так, стильний інтер'єр не виключає застосування контрастних рішень.

Питання — двері темніші чи світліші підлоги — не має однозначного вирішення. Так, з темним покриттям підлоги добре поєднуються моделі кольору венге. Але важливо забезпечити ідентичність текстур. Щоб уникнути похмурого враження від обстановки, потрібно стіни зробити світлими.

Вхідні двері від виробника ABWEHR найчастіше вибирають темних відтінків. Їх краще ставити в квартиру зі світлим покриттям підлоги і темним гарнітуром. Гра контрастів додасть обстановці оригінальності.

Моделі темних відтінків прекрасно вписуються в сучасні стилі, наприклад, лофт або хай-тек. Класичний і мінімалістичний інтер'єр можна доповнити дверними конструкціями різних тонів.

Секрети інтер'єру зі світлими виробами

Білі моделі викликають асоціацію зі скандинавським стилем. Їх головна привабливість полягає в нехитрій красі і чистоті ліній. Їх часто використовують для створення монохромного інтер'єру. Світлі двері відрізняються простим полотном без надмірностей і практичною фурнітурою. Елегантні моделі краще виглядають в обстановці, оформленій в стилі бароко або романтизм. Світлі тони підкреслюють вишуканість інтер'єру.

Білі двері візуально розширюють площу коридору, що дуже актуально для невеликих приміщень. Ще одна перевага — універсальність. Білий можна поєднувати практично з будь-якими кольорами.

Приймаючи рішення, що краще використовувати, потрібно відштовхуватися від індивідуальних особливостей інтер'єру. Продуманий вибір гарантує створення гармонійного простору, в якому людина буде відпочивати як тілом, так і душею.