Переваги та недоліки вхідних дверей із дзеркальною вставкою

Надійність, безпека і естетичність – основні критерії вибору вхідних дверей. Тому ідея установки дзеркала в полотно конструкції, на перший погляд, може здатися дивною. Проте вхідні двері зі скляними вставками з кожним роком набирають все більше популярності. Наскільки практична, зручна і надійна така конструкція? Давайте розбиратися.

Переважні особливості

Вхідні двері з дзеркалом – тренд сезону. Така модель підходить як для невеликого коридору, так і для просторого передпокою. Нестандартний, багатий вигляд, ефектне відображення, урочистість і елегантність – оригінальні скляні вставки забезпечують максимальну естетичність. А як щодо надійності? Сталеві двері з дзеркалом не поступаються за міцністю суцільним полотнам. Основні переваги застосування такої моделі в інтер'єрі:

  1.     Візуальне розширення простору. За допомогою дзеркальної вставки двері наповнюють світлом передпокій, роблять його більш просторим і затишним.
  2.     Економія простору. Якщо в передпокої немає місця для установки шафи-купе з дзеркалом, то розумне рішення – замовити двері з такою вставкою. Це раціонально. Рішення дозволяє грамотно використовувати кожен сантиметр малогабаритного приміщення. Встановлювати окреме дзеркало непрактично. Воно буде «з'їдати» корисну площу в приміщенні. У цій ситуації виручать тільки вхідні двері з дзеркалом всередині.
  3.     Ефектне оформлення. Перше, що бачать гості, входячи в будинок, – це двері. Декорування полотна дзеркальними вставками – відмінне рішення, яке нікого не залишить байдужим. Такі двері надають інтер'єру свіжість, роблять його таким, що надовго запам'ятовується.

Інше питання, чи можна ставити конструкцію з дзеркалом в приватний будинок? Звісно, так! Вхідні двері з дзеркальними вставками ABWEHR так само, як і суцільні полотна, здатні забезпечити максимальний рівень безпеки, захистити будинок від несанкціонованого проникнення. Щоб з'ясувати плюси і мінуси такої моделі, важливо вивчити її конструктивні особливості. Отже, вхідні двері ABWEHR складаються з:

  • короба, виготовленого з гнутого двоступеневого профілю. Як утеплювач використовується мінеральна вата. По периметру короба передбачений ущільнювач, виготовлений з якісного матеріалу, який не деформується, не покривається тріщинами і не зсихається з часом. Наявність цього елемента забезпечує м'яке закривання стулки і надійний захист будинку від тепловтрат, протягів, сторонніх звуків і неприємних запахів;
  • полотна. В його основі – сталевий лист товщиною 1,5 мм. Конструкція посилена трьома ребрами жорсткості, які забезпечують її підвищену міцність і стійкість до фізичного злому. Як утеплювач використовується мінеральна вата. Для облицювання полотна застосовуються якісні МДФ-накладки. По периметру стулки передбачений контур ущільнювача. Полотно комплектується надійними замками двох типів (верхній – сувальдний, нижній – циліндровий) з товстими ригелями китайського, турецького або італійського виробництва. Сейфовий механізм має ключа-метелика. Його перевага – велика кількість комбінацій на підбір. Полотно оснащене зносостійкими петлями (їх експлуатаційний ресурс – 250 тис. циклів відкривання/закривань), має антизрізові ригелі. Останні є додатковим бар'єром на шляху зловмисника. Якщо грабіжник зашкодить петлі, то дістати полотно з короба він все одно не зможе, оскільки протизнімні штирі будуть надійно його утримувати;
  • сталевого порога. Наявність цього конструктивного елемента забезпечує щільне прилягання полотна до короба, підвищує стійкість конструкції до злому, перешкоджає поширенню вогню і диму.

Компанія ABWEHR виробляє вхідні двері з дзеркалами відповідно до вимог чинних стандартів безпеки і з застосуванням якісних матеріалів і інноваційних рішень.

Полотна комплектуються дзеркальними вставками, які:

  • витримують високі механічні навантаження. Загартоване скло з товщиною мінімум 3 мм характеризується підвищеною міцністю і термостійкістю;
  • мають високий рівень безпеки. При сильному ударі дзеркало не розсипається на дрібні уламки, а може тільки покритися тріщинами.

Про високі експлуатаційні властивості конструкцій, що декоровані скляними вставками, свідчать сертифікат «УкрСЕПРО», ІСО: 9001, знак якості CE. Двері ABWEHR мають так звану чверть. Остання ховає монтажні прирізи і відповідну планку від замка, яка виглядає не зовсім естетично. Чверть за своїм виглядом нагадує невелику планку, що має незначну товщину. Вона своєю конструкцією трохи заходить на коробку. Завдяки цій особливості двері з чвертю ABWEHR характеризуються винятковими теплоізоляційними властивостями.

Основні мінуси вхідних дверей з дзеркалом

Попри ряд переваг, вхідні двері з дзеркалом також мають і недоліки:

  • складність догляду. Вставка, як і будь-яке дзеркало, постійно брудниться, пил відразу видно. Щоб конструкція зберігала привабливий вигляд, необхідно часто її протирати;
  • складність з установкою фурнітурних елементів. Вічко для огляду сходового майданчика не розташовується по центру полотна, а трохи зсувається в бік;
  • складність заміни дзеркальної вставки, якщо її пошкодити.

Ще один мінус конструкції – вартість. Але тут слід розуміти, що висока ціна дверей з дзеркалом швидко окупається тривалим терміном служби. Радує і їх ефектний вигляд. Заощадити можна, якщо замовити конструкцію безпосередньо у виробника. Таку можливість пропонує компанія ABWEHR. Співпрацюючи з виробником, покупець не переплачує – ціна вхідних дверей вільна від надбавок посередників. Крім того, компанія ABWEHR надає 5-річну гарантію на випущені конструкції.