Як вибрати вхідні двері в квартиру. Головні якості хороших вхідних дверей. На що звернути увагу при виборі

Як вибрати надійні вхідні двері в квартиру

Від якості виконання вхідних дверей багато в чому залежать безпека і комфорт домочадців. Крім того, за зовнішнім виглядом конструкції можна судити про те, хто живе в будинку: проста або забезпечена сім'я, з тонким смаком або без почуття стилю. Тому перед тим, як вибрати вхідні двері в квартиру, її господареві необхідно ознайомитися не тільки з варіативністю дизайну полотна, але й докладно вивчити інформацію про те, на які технічні характеристики виробу потрібно звернути увагу, щоб купити дійсно надійну, функціональну, практичну і красиву модель і при цьому не переплатити.

Вимоги, що пред'являються до конструкції

Вхідні двері в квартиру складаються з коробки і полотна. Якщо в основі останнього — сталевий лист і кілька ребер жорсткості, то така конструкція здатна витримати високі механічні і вандальні навантаження. Полотно з так званою чвертю краще прилягає до коробу. У такій спосіб забезпечується додатковий захист від протягів, неприємних ароматів і сторонніх шумів з під’їзду. Щоб не допустити потрапляння в передпокій пилу ззовні, короб і полотно мають по периметру гумовий ущільнювач.

Критерії, яким повинні відповідати вхідні двері від виробника:

  • тепло- і звукоізоляція;
  • безпека;
  • довговічність;
  • екологічність;
  • практичність;
  • естетична привабливість;
  • несхильність до деформації.

Металеві дверні конструкції ABWEHR на всі 100% відповідають цим критеріям. Виробник надає 5-річну гарантію на вироби, що випускаються, до замовлення в обов'язковому порядку додається сертифікат якості.

У пріоритеті — безпека

Покупці витрачають чималі гроші, щоб їх квартира була захищена від несанкціонованого проникнення. Забезпечити збереження майна та безпеку мешканцям зможуть тільки сталеві двері. Саме від якості виконання останніх і використаних для їх виготовлення матеріалів залежить надійність конструкції.

Стійкість дверей до злому забезпечують:

  • надійна замкова система. Оптимальний варіант — оснащення полотна механізмами двох типів, з товстими ригелями. Замок сейфового типу (сувальдний) встановлюється вгорі. Його зазвичай використовують, коли квартиру потрібно закрити надовго. Нижній замок — циліндровий — призначений для повсякденного застосування. Головна відмінність сувальдного механізму полягає в тому, що в його конструкції не передбачено змінний циліндр. Ключ-метелик має більшу кількість комбінацій на «підбір». Це дозволяє механізму демонструвати кращу ступінь захисту від фізичного злому і вибивання. Циліндровий замок має захисний елемент — броненакладку. Вона надійно захищає механізм від найпоширеніших видів злому: вибивання, фрезерування, свердління;
  • девіатор. Така замкова система має додаткову точку замикання вверху полотна. Клас протизламного механізму — IV;
  • антизрізні ригелі. Це додатковий бар'єр для грабіжника. Якщо зловмисникові все-таки вдасться зрізати петлі, дістати полотно з коробки він не зможе;
  • наявність ребер жорсткості. Вони запобігають віджиманню верхньої або нижньої частини конструкції, а також з боку замків і петель. Крім того, ці металеві планки не дозволяють грабіжникам відігнути полотно по кутах.

Також зручно, якщо в полотні передбачене вічко. Цей фурнітурний елемент забезпечує широкий огляд сходової площадки і, відповідно, безпеку. Адже відкривати двері, не знаючи, хто знаходиться за нею — небезпечно.

На що ще звертати увагу при покупці конструкції

Якщо перед власником квартири постало питання, як правильно вибрати залізні вхідні двері від виробника, то насамперед слід оцінити їх тепло- і звукоізоляційні властивості. Утеплення полотна і коробу мінеральною ватою підвищує експлуатаційні властивості конструкції. Вхідні двері, які мають хорошу тепло- і звукоізоляцію, будуть надійно захищати квартиру від тепловтрат в зимові місяці. А влітку спека не буде проникати в будинок з під'їзду. Власник квартири не буде чути кожен звук з загального коридору.

Додаткові критерії вибору вхідних дверей:

  • тип відкривання (на праву або на ліву руку) і параметри конструкції. Стандартні розміри дверей — 860х2050 і 960х2050 мм;
  • кількість і особливості петель, їх експлуатаційний ресурс. Петлі з підшипником забезпечують відсутність провисання полотна і легкість в відкриванні. Експлуатаційний ресурс сталевих фурнітурних елементів — 250 тис. циклів роботи. Це практично довічна гарантія на петлі;
  • наявність ексцентрика. Він дозволяє встановлювати оптимальний притиск полотна протягом усього терміну використання конструкції;
  • наявність порогу з нержавіючої сталі. Цей матеріал характеризується підвищеною стійкістю до корозії, що особливо важливо в холодний сезон, коли вологість повітря на вулиці становить до 90%. Поріг забезпечує щільне прилягання дверей до коробки, підвищує пожежну безпеку будинку (запобігає поширенню диму і вогню), забезпечує додатковий захист житла від протягів, комах, пилу, неприємних запахів з під’їзду;
  • система прихованого монтажу лиштви. Завдяки цьому рішенню вхідні двері мають більш естетичний вигляд, оскільки воно дає можливість надійно замаскувати кріпильні елементи;
  • наявність нічного засуву. Цей фурнітурний елемент підвищує зручність експлуатації вхідних дверей. Засув можна відкрити тільки з приміщення.

Перш ніж вибрати хороші вхідні двері в квартиру, необхідно звернути увагу на їх дизайн. Конструкція може бути оформлена в стилі класика, модерн, лофт або ретро. Для першого варіанту характерна лаконічність, другого — легке ненав'язливе оформлення, третього — ультрасучасний дизайн, четвертого — багатий орнамент і сучасний декор.

Наявність близько 100 варіантів моделей, виконаних в різних стилістичних напрямках, відкриває цікаві можливості для оформлення інтер'єру. Важливе значення мають колірне рішення і техніка декорування конструкції. Полотна оформляються «під дерево» (дуб, секвойя, дерево тик, горіх, карпатська ялина, сосна), антрацит (кращий сорт кам'яного вугілля), бетон, кварцит і базальт (гірські породи) або «м'який» пластик (софтач). Популярністю користуються вхідні двері, декоровані патиною (штучне зістарювання поверхні полотна) і моделі з нерівномірним лакофарбовим покриттям (шагрень). Конструкція може мати вставки (алюмінієві, дзеркальні, кам'яні або скляні), клеєні орнаменти, царгові внутрішні накладки.

Підбиваючи підсумки

Щоб захистити свою квартиру від несанкціонованого проникнення, не варто купувати дешеві китайські двері — вони дуже тонкі, а замки ненадійні (відкриваються консервним ножиком). Краще віддати перевагу сталевій конструкції, яка має сертифікат та гарантію від виробника. При цьому не потрібно переплачувати за додаткові функції. Наприклад, у звичайній квартирі не варто встановлювати куленепробивну конструкцію.