Білі двері в інтер'єрі. Характеристики білого кольору в інтер'єрі

Аргументи на користь білих дверей в інтер'єрі

Для багатьох споживачів білі двері в інтер’єрі асоціюються з пережитком минулого. Такі люди сумніваються, що виріб буде гармонійно виглядати в сучасній обстановці. Насправді подібна позиція не має під собою підстав. Дизайнери охоче використовують цей колір для облаштування вхідної групи. Причому у цього рішення є чимало плюсів.

Білий в інтер'єрі

Щоб правильно застосувати даний колір, необхідно для початку вивчити його характеристики, а також розглянути потенційні складнощі, що виникають при його неправильному використанні. Серед його переваг:

  • можливість візуально збільшити простір. Він відноситься до холодної гами, що дозволяє зробити простір більш об'ємним, за рахунок чого площа коридору візуально розширюється;
  • гармонійність. Білі двері в інтер'єрі можна доповнити предметами декору з різним забарвленням і фактурою. Особливо добре він поєднується з темною підлогою. Стіни бажано оформити в нейтральній кольоровій гамі. Але вибір на користь контрастного рішення добавить обстановці стильність;
  • наповнення приміщення світлом. Білий колір дуже добре розсіює сонячні промені. Завдяки цій здатності предмети інтер'єру, виконані в світлій гаммі, надають приміщенню додатковий об'єм. Це особливо актуально для затінених об'єктів, що зазнають дефіциту сонячного світла.

Ще один плюс — це завжди актуальне рішення. Численні переваги роблять білий колір незамінним при створенні стильного інтер’єру. Світла підлога, дверна конструкція зі склом будуть доречно виглядати в будь-якому стильовому напрямку, починаючи від класики і закінчуючи хай-тек або модерн.

Що стосується міфів про білий колір, то вони давно спростовані на практиці:

  • непрактичність. Насправді світлі поверхні брудняться нітрохи не менше темних. Тому при виборі предметів обстановки потрібно звертати увагу на їх призначення. Так, при облаштуванні дитячої рекомендується не зловживати поверхнями світлих відтінків. Хоча деякі батьки, навпаки, роблять вибір на їхню користь, розглядаючи такі об'єкти як чудовий стимул для розвитку фантазії малюка;
  • безбарвність. Оригінальність інтер'єрів залежить від уміння правильно поєднувати предмети і розставляти акценти. Відсутність досвіду може зіграти з людиною злий жарт — біла кімната буде нагадувати операційний блок. Тоді як від колірного різноманіття буде рябіти в очах. До того ж не треба забувати, що у білого є безліч відтінків, що дозволяє уникнути перевантаження інтер'єру.

За твердженням психологів, світлі тони сприяють відновленню організму і активізують мозкову діяльність. Тому їх можна сміливо використовувати для облаштування інтер'єру.

Ще одна помилка полягає у відсутності у білого кольору яскравості. Але, як показала практика, використовуючи вхідні двері від виробника ABWEHR, можна створити ефектну обстановку, яка буде гідно виглядати навіть в елітній квартирі. Для досягнення результату допустимо застосовувати як класичні, так і сучасні моделі.

Білий колір гармонійно доповнить будь-який інтер'єр. Він характерний для деяких стилів, наприклад, французького, бельгійського, норвезького, шведського.

Світлі двері в інтер'єрі

Вони завжди зберігають актуальність. Особливо оригінально виглядають глянсові моделі з чорним склом або конструкції, декоровані золотою патиною (ефект старовини). Такі варіанти допоможуть створити розкішний і завжди модний інтер'єр. За допомогою патини двері набувають незвичайного дизайну, який вигідно підкреслює всю їх красу. Завдяки наявності цього додаткового декоративного покриття підвищується стійкість полотна до впливу агресивних чинників навколишнього середовища (вологості, перепадів температур) і механічних пошкоджень і зносу.

Верх майстерності — обстановка, виконана в одній кольоровій гамі. Грамотно підібрати предмети інтер'єру — нелегке завдання. У цій справі не буває дрібниць, тому навіть плінтус повинен гармонійно вписуватися в загальну картину.

Білі двері — безпрограшний варіант за умови правильного вибору їх відтінку. Інтер'єр буде виглядати одночасно стильним і затишним. Цей колір відкриває широкі можливості для експериментування. Тому якщо в плани входить оновлення обстановки, то перевірте, як виглядають білі двері. Ви будете приємно здивовані результатом.