Як вибрати козирок для вхідних дверей

Як вибрати козирок для вхідних дверей

Будь-які вхідні двері, навіть за умови використання надміцного матеріалу в якості зовнішнього покриття, потребують захисту від негативного впливу факторів зовнішнього середовища. Краплі дощу, сніг або сонячні промені – це основні причини втрати презентабельного зовнішнього вигляду конструкції. Козирок над дверима відмінно справляється із захисною функцією. Виробники пропонують різноманітні види навісних конструкцій, які гармонійно впишуться в архітектурне рішення будинку.

Основні функції

Козирок над вхідними дверима покликаний вирішувати відразу кілька завдань:

  • захист від опадів і ультрафіолету. Установка навісної конструкції запобігає потраплянню вологи на поверхню дверей. В якості облицювального матеріалу для останніх використовуються МДФ-накладки, які в умовах підвищеної вологості можуть деформуватися – здуватися. Козирок відмінно захищає дерев'яні декоративні панелі від руйнування, а металеві елементи – полотна і короб від ураження корозією. Дверна конструкція не нагрівається під сонячними променями, що дозволяє зберігати експлуатаційні властивості і насиченість кольору МДФ-накладок протягом тривалого часу. Варто відзначити, що козирок захищає не тільки двері, але також поріг і стіни біля дверного отвору. Завдяки облаштуванню такої конструкції власники будинку можуть скоротити витрати на виконання ремонтних робіт;
  • забезпечення комфорту. Козирок позбавить господарів від неприємної процедури відкривання дверей під проливним дощем. До того ж навісна конструкція забезпечить комфортне очікування гостям;
  • естетичність. Вхідні двері в будинок, прикрашені козирком, надають будівлі завершеність, забезпечують привабливий зовнішній вигляд.

З огляду на різноманітність функцій, така навісна конструкція стане корисним і красивим доповненням для будь-якої будівлі.

Тонкощі вибору

На ринку навісні конструкції представлені в широкому асортименті. Особливою популярністю користуються металеві козирки з елементами ковки. Їх основний плюс полягає в підвищеному рівні міцності. Однак варто враховувати схильність металу до корозії. Тому перед тим, як вибирати такий козирок, потрібно переконатися, що на його поверхню нанесений шар захисного покриття.

В якості основи використовуються і інші матеріали, наприклад:

  • профлист;
  • панелі з полікарбонату.

Останній матеріал особливо зручний внаслідок своєї універсальності. Полікарбонат дозволяє виготовляти вироби різної конфігурації і кольору. За бажанням користувача конструкцію можна зробити повністю прозорою або матовою.

У полікарбонату є і інші переваги перед традиційними матеріалами:

  • невелика вага;
  • міцність. Полікарбонат здатний витримувати сильні вітрові пориви і значну вагу опадів;
  • легкість монтажу. Незначна вага конструкції дозволяє обійтися при її установці без застосування спецтехніки;
  • різноманітність колірних рішень. Завдяки цій якості не складає труднощів підібрати відповідний по відтінку козирок для конкретного будинку.

Ще один плюс виробів з полікарбонату – це довговічність. Матеріал не руйнується під впливом вологи і UV-випромінювань, стійкий до корозії.

Важливий момент! Гарантія на вхідні двері (вхід з вулиці) діє тільки за умови установки козирка (навісу), тобто необхідно дотримуватися режиму правильної експлуатації металоконструкції.